Alergije – testirajte se kod kuće

Testiranje na alergije kod kuće

IgE alergijski testovi iz kapi krvi iz prsta smatraju se sigurnim, prihvatljivim i prikladnim načinom identificiranja alergija kod djece i odraslih. Oni će vam pomoći u određivanju alergija koje se mogu liječiti kod kuće i onih kod kojih je potreban daljnji liječnički savjet. Umjesto da se testirate sami, razgovarajte u svojoj lokalnoj ljekarni, jer neke nude uslugu testiranja. Ako ste zabrinuti zbog svojih simptoma, važno je da potražite savjet liječnika.

full_037 full_039 full_043

 

Što je alergija?

Vaš imunološki sustav je osmišljen kako bi zaštitio vaše tijelo od neželjenih uljeza, kao što su bakterije i virusi koji mogu dovesti do infekcije i bolesti. Kod ljudi koji pate od alergije, imunološki sustav zbunjuju normalno bezopasne tvari (alergeni). Da bi se zaštitilo, tijelo proizvodi posebnu vrstu antitijela (IgE). To navodi druge krvne stanice na oslobađanje daljnjih kemikalija koje zajedno uzrokuju simptome alergije.

Učestalost alergija rasprostranjena je i raste u cijelom svijetu. Procjene predviđaju da će alergija utjecati na jednu od tri osobe u nekom trenutku njezina života, odnosno u jednoj godini će jedna petina stanovništva vjerojatno potražiti liječničku pomoć zbog alergije.

full_024 Što je Imutest?

Imutest je grupa jednostavnih testova iz kapi krvi iz prsta za niz uobičajenih alergija koji otkrivaju alergijsko antitijelo IgE, prema preporuci NICE Guidelines.

Dizajnirani za kućno testiranje, kao i za ljekarne, domove zdravlja i ambulante, Imutest Allergy testovi su:

  • jednostavni za uporabu, samo 4 jednostavna koraka do rezultata
  • lagani za interpretaciju s pouzdanim rezultatima u roku od 30 minuta
  • točni kao bolnički laboratorijski testovi